Kurucularımız

Gündönümü kurucuları 3 kişiden oluşan çekirdek bir ailedir; Can, Aysun ve Mehmet Sökmen.

 

  • Can; İstanbul doğumludur. Saint Benoit fransız lisesine gitmektedir. Dans etmeyi, doğada olmayı ve müzik dinlemeyi sever. Çiftliğin kuruluşundan bu yana 17 hasat tecrübe etmiştir – çiftlikte yağmur yağdığında hangi ağacın altı kuru kalır, karınca yolları nerelerdedir gibi çocuklukla gelen kırsal gözleme dayalı birçok tecrübesi bulunur. Her fırsatta operasyonel çalışır. Gündönümü’nü gelecek nesillere taşımaktan sorumludur.
  • Aysun; İstanbul doğumludur. İstanbul üniversitesi iktisat fakültesi mezunudur, ingilizce ve almanca bilir. 10 yıl tekstil sektöründe, 15 sene genetik ve ıslah sektöründe çalışmıştır. İstanbul damızlık sığır yetiştiricileri birliği, TÜSEDAD ve fikir sahibi damaklar gibi stk kuruluşlarında rol almıştır. Yemek yapmayı, hentbolu  ve taichiyi sever. Gündönümü’nde satış ve finanstan sorumludur.
  • Mehmet; Ankara doğumludur. M.S.G.Ü. İstanbul Devlet Konservatuvarında Vurma Çalgılar öğretim görevlisidir, uluslararası dereceleri olan birbirinden başarılı öğrencileri vardır. Müzik dinlemeyi, toprağı, bitkileri sever. Çok iyi bir gözlemcidir, sabırlı ve el becerisi çok yüksek bir kişidir. Gündönümü’nde üretimden sorumludur.
Gündönümü 2bin yılında Aysun ve Mehmet in kırsalda yaşam ve üretme arzusu ile kuruldu; 2bin1 de Can’ın doğumuyla oluşan çekirdek kadro; insan ve hayvan refahını ekolojik zincirde gözeten, dayanıklı, koşullara esneklik kabiliyeti yüksek, onarıcı tarım algısı ile halen üretmeye devam etmektedirler. Gündönümü inekle odaklı çiğ süt üretimi yapıyor; hayvana ve toprağa hizmet temelli faaliyetlerde bulunuyor. Can ufak yaşlarından itibaren kırsala doğmuşluğunun getirdiği gözlem avantajı ile, Aysun anneliğinin gelecek nesillere dair şefkati ile özdeşleştirdiği ineklere dair tutkusu ve çiftliğin ayakta kalması için gösterdiği satış ve finans becerileriyle, Mehmet de öğretmenliğinden ve sanatçı kişiliğinden gelen yaratıcılık ve sabrı kullandığı teknik altyapı ve yönetim kabiliyeti ile anlaşan ve dayanaşan mutlu bir çekirdek aile ve başarılı bir kurucu kadrodur.
Tek arzum İstanbul trafiğinde günde 3 saat geçirmeden üretebileceğim bir işti! Tabii bir de artık anne olmak istiyor-dönüşüyordum sanırım. Mehmet’in akvaryum merakı, gözü gibi bakıp sevdiği çoğalttığı çeşit çeşit balıklar, evimizi bir bahçeye dönüştürürcesine coşkuyla her daim yemyeşil salon bitkilerine çok güvendim. Tüm birikimimizi, ailemizin de hissesi olan kiralayabildiğimiz bir toprak parçasında deneyimlemek üzere epey düşündük. Koyun mu yapsak inek mi at mı; cahil cesaretimiz bizi ineklerle üretim yapmaya sürükledi. 2bin1 de Can’ın doğumuyla geri dönülemez bir şekilde gündönümü oluşmaya başladı. 2bin3 te hayvanlarımızın %70 ini verem dolayısıyla imha etmemiz, ardından yaşanan hırsızlık ilk düşüşümüzdü. Ailece çok istedik devam etmeyi; genetik ve ıslah sektöründe uzmanlaşarak kazandığımız tüm maddi imkanlarla ikinci sürüyü kurup devam ettik. Bu alandan gelen bilgi, görgü, eğitimler bizi hayvancılık konusunda geliştirdiği gibi borçlar, zararlar ve yatırım gereklilikleri açısından da finanse etti. aysun the sütçü kapı teslim hizmeti ile kapı kapı sütlerimizi satmak ise bizi hem yaptığımız işin tüketicinin talepleriyle gelişmesine hem de bugün bu web sitesi ile hikayemizi ve perde arkasını sizlere anlatmayı mümkün kıldı.